NEWS
YTÜ'yü Kazananlara Tavsiyeler

 

Mühendisliği Bölümünden

ECEN DÜZTAŞI ‘nın YTÜ’ni Kazananlara İnşaat Tavsiyeleri                                                                      

1✨ Çok iyi bir okula geldiniz hoş geldiniz, güzel bir eğitim hayatı sizlerle olsun.

“Yıldız Teknik Üniversitesi” özel bir isim olup Star Technical University olarak çevrilmez, doğrusu “Yıldız Technical University”’dir.

2✨ Yemekhanemiz hem ucuz hem de çeşitli; vegan menü, sandviç, salata gibi güzel yanları da var; günde iki öğün çıkıyor, yemeği beğenmezseniz kafelerde yiyebilirsiniz ya da A101’den bir şey alıp Orta Bahçede yiyebilirsiniz.

3✨ İş Bankası kartı çıkartmalısınız, öğrenci kartınızı yemekhanede fln kullanabilmeniz için bir kartınız olması gerekiyor. İş Bankasının duyuruları oluyor zaten.

4✨ Okulun içinde kampüs içi ring, 41AT ve Cevizlibağ ring var, bisiklet ve binbin de var, yani ulaşım şu koca kampüs içinde kolay, ayrıca otostop bile çekebilirsiniz.

5✨ Okulun içinde yukarı çıkarken otobüslere kart basılmaz (ücretsiz) ama aşağı inerken kampüs içi hariç kart basılır (ücretli).

6✨ Okulun içinde de fotokopiciler var ama B kapısının dışında da fotokopiciler var.

7✨ Raporlar devamsızlığı silmiyor derslere girin devamsızlıktan kalmayın, raporlar sadece giremediğiniz sınavlarda geçerli oluyor ama en az 3 günlük raporunuz olmak zorunda.

8✨ Davutpaşa’ya ulaşım kolay Esenler-Güngören’de olmasına bakmayın, A kapısının önünde metro var, B kapısından biraz yürüyünce metro var, metrobüs Cevizlibağ’da var, direkt 41AT ve ringin uğrak noktasında.

9✨ Hazırlık öğrencileri ders seçimi yapmıyor direkt belirli program var ve sadece İngilizce dersiniz var. Bağımsız ders seçim gününde ekle sil yapmak isterseniz yapabilirsiniz. Size atanan Akran Danışmanınızdan yardım alabilirsiniz.

10✨ Yıldız Store’a uğramayı sakın unutmayın, çok güzel ürünleri var çeşit çeşit tişörtler bardaklar şapkalar vs. ve mağazadaki herkes çok ilgili çok tatlı insanlar; gidin gezin, ürünleri inceleyin, bir şeyler satın alın, fotoğraflar çekilin bence.

11✨ Kulüplere, topluluklara ve etkinliklere katılın, sosyalleşin; hem kariyerinize hem sosyal hayatınıza odaklanın, ikisi ayrı düşünülemez.

12✨ Okulda bir sürü spor faaliyeti gösterebileceğiniz alan var, futbol voleybol tenis yüzme basketbol vs. gidin takılın buralarda.

13✨ İngilizceniz iyi ise hazırlığı direkt atlayabilirsiniz ama biraz rahat takılmak istiyorsanız okuyun tabii ama devamsızlığa dikkat.

14✨ Hazırlık kitaplarını orijinal almayın yazık günahtır çok para, Beyazıt Özbek Çarşısı ve Kadıköy Akmar’da bulabilirsiniz (öğrenciyiz..).

15✨ Okulun içinde Mediko var, bildiğiniz hastane; acile, psikoloğa, check up’a, dişe, kan baktırmaya vs. gidebilirsiniz.

16✨ Kütüphane dışında kafelerde, fakültelerdeki çalışma salonlarında, sınıflarda da ders çalışabilirsiniz.

17✨ Okulun burs ve kısmi zamanlı öğrenci başvurularını kaçırmayın.

18✨ Spor salonu, kuaför, market, banka vs. de var okulda, bence büyük şans.

19✨ Okulun birçok yerinde kafe olduğu gibi her fakültenin de kendi kafesi var.

20✨ Davutpaşa Kampüsü’ne yakın Forum İstanbul AVM var genelde öğrencilerin en çok gittiği avm, siz de gidin.

21✨ Vegan Topluluğu’nun pikniklerine katılmanızı tavsiye ederim çok güzel yemekler yapıyorlar, özellikle beş çayı tarzı Orta Bahçede bi piknik süper oluyor.

22✨ Kedi veya köpek fobiniz varsa buna destek olacak bir kulüp var katılın görüşün çünkü okulda kedi/köpekler var.

23✨ Ev tutmak istiyorsanız okula ‘ulaşımı kolay’ olması için en yakın A kapısı, B kapısı etrafından ya da Cevizlibağ’dan ev bakabilirsiniz. (Davutpaşa)

24✨ Okulun içindeki kız yurdu kapasitesi sınırlı, onun dışında kız ve erkek (FSM) kyk da var okulda; Cevizlibağ Topkapı kız kyk yakın, erkek kyklar biraz uzak.

25✨ %30 ve 0 bölümden hangisi olduğunuz çok da mühim değil bence bu kadar çok takılmayın. Genelde 0ler İngilizce anlayamıyorum yapamıyorum diye %30a geçmek istiyor, %30lar ing kredi tamamlamaya çalışır orada zorlanır ama hoca seçenekleri de daha fazladır -yani inşaatta öyle-.

26✨ Orta Bahçede ya da kafelerde batak tabu, uno, vampir, köylü fln oynayın ama çok çok kalabalık takılmayın; hatta tavla oynamak isterseniz Mastori’ye (İnşaat) gidin, 101 için de B kapısının oralarda YTÜ mekânları var.

27✨ A kapısından hazırlığa yürümek ring bekleyip ringle gitmekten daha kısa sürüyor, hazırlık öğrencileri yürürse hem yoğunluk azalır hem de hız kazanırlar. Diğer fakülteler hazırlıklara bir ringi işgal etmeyin diye bir de kütüphaneyi işgal etmeyin diye sinirlenebiliyor :)

28✨ Okulda çeşit çeşit insan var herkese güvenmeyin, çok fazla toksik insan var, bence ruh sağlığınız için onlardan uzak durun.

29✨ Güzel arkadaşlıklar kurmaya çalışın, herkese nötr olun önyargıdan uzak durun empati kurun, herkese flört gözüyle bakmayın, arkadaşlıklar önemli.

30✨ Nasıl görmek istiyorsanız nasıl bulmak istiyorsanız öyle davranın. Yemekhane masalarını pis bırakmayın, çöplerinizi yere atmayın, Orta Bahçeyi izmarit çöplüğüne çevirmeyin, Yıldız store önündeki masalarda çöplerinizi bırakmayın, ortamlarda mekanlarda bağırarak konuşmayın.

Öğrenci Dekanlığı, 29.08.2022

 

OTHER NEWS