2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı

 

BAŞVURU

 

Değerli Öğrencilerimiz;

2021-2022 güz ve bahar yarıyıllarında gönüllü öğrencilerimiz ile pilot çalışma olarak yürütülen Akran Danışmanlığı programı yapılanmasını tamamlamıştır. Temel hedefimiz; öğrencilerimizin iletişim becerilerini güçlendirmek, üniversitemize yeni başlayacak olan öğrencilere yol göstermek, yıl boyunca sosyal ve akademik konularda eğitim alan gönüllü öğrencilerin yardım almak isteyen diğer öğrencilere Akran Danışmanlığı programı kapsamında destek olmaktır. Bu amaçla Akran Danışman olarak seçilen öğrencilerimize altı oturumda 45 dakika kuramsal ve 45 dakika uygulamalı olmak üzere toplamda 90 dakika eğitim verilecektir.

Birey olarak insan; anlaşılmak, konuşmak, dinlenmek, kabul edilmek ve paylaşmak ister. Bu yüzden güven içerisinde samimiyet ve yakınlık duyguları ile kurulan bağlara ihtiyaç duyar. Akranlarımızla benzer gelişimsel yaşantılarımız olduğu için onları en  iyi anlayabilen ve yardımcı olabilecek olan da SİZ DEĞERLİ YTÜ ÖĞRENCİLERİSİNİZ.

 

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Güz ve bahar yarıyıllarında  Akran Danışmanlığı programında Akran Danışman olmak için başvuru koşulları:

  • 1. ve 2. Yarıyılı tamamlamış ve mezuniyet aşamasına gelmemiş olmak,

  • Akademik başarı ortalamasının 3.00 ve üzerinde olması,

  • ODEK Psikolojik Danışma Birimi tarafından yapılacak olan Akran Danışmanlığı Program standartlarına uygunluk değerlendirmesinde geçerli puan aralığında olmak.

 

Başvuru için : https://forms.gle/PWZw9WUp8T3RM7b36

Sorularınız için : akrandanismanligi@yildiz.edu.tr

 

DEĞERLENDİRME SONUCU

 

Akran Danışmanlığı Birimimiz değerlendirmeleri tamamlamış ve 2022-2023 Akran Danışmanları belirlenmiştir. Akran Danışmanı listesine buradan erişebilirsiniz. Eğitim programına ilişkin bilgi, Akran Danışmanı seçilen öğrencilerimize iletilecektir.