HABERLER
Türk Kızılayı ve Üniversitemiz Ortak Unibutik Projesi

08.11.2017 Tarihinde Türk Kızılayı ve Üniversitemiz ortak projesi olan Unibutik projesi Davutpaşa Kampüsü Yıldız Butik'te faaliyete geçecektir.

/media/files/unibutik(1).pdf

Yukarıdaki pdf dosyasına tıklayarak konu hakkında detaylı bilgilere ve butik hakkındaki fotoğraflara ulaşabilirsiniz. 

MERTER ŞUBE UNİBUTİK PROJESİ

 

Kurulduğu 1868 yılından bugüne toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı; kan, afet müdahale, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında hizmetler sunuyor.

Sadece afet dönemlerinde değil tüm zamanlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, üniversite gençliğini de yalnız bırakmıyor. Türk Kızılayı Merter Şubesi tarafından hayata geçirilen ‘UniButik’ler ülkenin önde gelen markalarının yaptığı bağışlarla ayakkabıdan çoraba, gömlekten monta üniversiteli gençlerin giyim ihtiyacını destekliyor.

        

Firmalar Gıda Bankacılığı esaslarına göre çalışan Türk Kızılayı’na yaptıkları gıda, temizlik, giyecek, yakacak bağışlarını gider kaydedip vergi muafiyetinden yararlanabiliyor. Marka, UniButik Projesi’nde kullanılmak üzere defosuz ürünlerini Türk Kızılayı’na bağışlar. Giysilerin çeşidi, bedeni; mevsim koşulları, yaş, cinsiyet gruplarına göre orantılı olarak belirlenir. Marka, Türk Kızılayı’ndan alacağı bağış belgesi ile vergi muafiyetinden yararlanır. Markanın bağışladığı ürünler, Türk Kızılayı Merter Şubesi tarafından tasnif edildikten sonra gönderildiği mevcut ve yeni açılacak UniButik raflarında yerini alır. Kampüs içindeki ‘UniButik’ alanını üniversite yönetimi belirler. Raflarında Türkiye’nin önde gelen markalarının ürünlerinin yer aldığı, soyunma kabinlerinden tabelasına kadar kurumsal mağazaları aratmayan ‘UniButik’ içinde markaların görsel materyallerini kullanmasına izin verilir. Gelen ürünlerin raflara yerleştirilmesi, düzenleme işleri için üniversite öğrencileri ve Kızılay gönüllüleri UniButik’te gönüllü olarak çalışır. UniButikler’den, üniversite yönetimlerinin belirlediği ihtiyaç sahibi öğrenciler yararlanır. UniButik’e gelen öğrenci, tıpkı bir mağazadan alışveriş yapar gibi raflardan beğendiği ürünleri seçer, kabinde dener ve alır. Çıkışta sadece aldığı ürün karşılığında kayıt işlemi yaptırarak imza atar.

Unibutikler öğrencilere tüketici olarak beğendikleri, sahip olmak istedikleri ancak maddi imkansızlık nedeniyle satın alamadıkları markaları ve ürünlerini ulaşılabilir kılarak bir anlamda psiko-sosyal destek sağlıyor. Bağışçı marka ile arasında psikolojik bağ oluşuyor. İhtiyaç anında yalnız olmadığını bilmenin güvenini yaşıyor. Geleceğin mimarı gençler arasında yardımlaşma, paylaşma, gönüllülük duygusunu pekiştirirken; bu kavramların gelecekteki profesyonel yaşamlarının merkezine alarak toplumsal mutluluk ve refahın bir parçası olmalarına olanak sağlıyor.

Uluslararası Kızılay Kızılhaç Hareketi’nin en önemli ulusal derneklerinden biri olan, ‘iyiliğin, yardımlaşmanın adresi’ Türk Kızılayı’nın çatısı altında gençlerle birlikte kampus yaşamının bir parçası olma imkanı sunuyor. Potansiyel birer müşteri olan üniversite gençliği ile marka arasında duygusal bağ kurulmasına olanak sağlıyor. İhtiyaç anında öğrencinin eğitim ve sosyal yaşamına karşı gösterdiği duyarlılık kampus yaşamındaki gençlerde ve akademik kadro ile kamuoyunda markaya karşı farkındalık geliştirirken; marka bağlılığını ve sadakatini pekiştiriyor. Üniversite yönetimi ve Türk Kızılayı tarafından sağlanan fiziksel ortamda, gençlerin eğitimine destek vererek medya ve kamuoyu tarafından büyük beğeni toplayan bir sosyal sorumluluğun parçası olmayı sunuyor. UniButik’ler her üniversitede yönetimin belirlediği isimlerle anılıyor ve binlerce ihtiyaç sahibi gencimizin yüzünü güldürüyor. Üniversitelerden gelen yoğun taleplerle yeni UniButik’ler sizlerin desteğiyle hayata geçecek.

 

Türk Kızılayı Merter Şubemizin desteği ile faaliyeti devam eden Unibutik bulunan üniversiteler

1-Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Butik

2-Erzincan Üniversitesi Can Butik

3-Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

4-Kayseri Erciyes Üniversitesi

5-Malatya İnönü Üniversitesi

6-Gebze Teknik Üniversitesi

7- İskenderun Üniversitesi

8-Kilis 7 Aralık Üniversitesi

9-Elazığ Fırat Üniversitesi

10-Siirt Üniversitesi

11-Muş Alparslan Üniversitesi

12-İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

13-Ardahan Üniversitesi

14-Kastamonu Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksek Okulu

15-Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu

16- Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

17- Karadeniz Teknik Üniversitesi

 

Türk Kızılayı Merter Şubemiz ve Ytü Rektörlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Ytü Davutpaşa yerleşkesinde bulunan Yıldız Butik’ten

2014 yılı 760 adet ürün 269 kişi

2015 yılı 1194 adet ürün 433 kişi

2016 yılı 1326 adet ürün 326 kişi yararlanmıştır.

 

 

DİĞER HABERLER