2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Kişisel Gelişim Atölyeleri

 

Öğrenci Dekanlığı olarak öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı Kişisel Gelişim Atölyeleri projemizle devam etmekteyiz. Planladığımız bu atölyeler kendilerini kişisel anlamda geliştirmeyi isteyen tüm öğrencilerimizi Dekanlığımız bünyesinde görev alan psikologlar ve psikolojik danışmanlarımızla buluşturmayı; kişisel gelişimlerine yönelik pek çok konunun ayrıntılı olarak işleneceği çeşitli etkinlikler ile öğrencilerimizin psikolojik, sosyal ve kişisel farkındalık düzeylerinin arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlamaktayız.

 

ATÖLYE İÇERİKLERİ

İletişim Atölyesi:

Günümüzde onlarca kitle iletişim aracı teknolojisi olmasına rağmen bazı zamanlarda kendimizi ifade etmekte zorlanabiliyor, yanlış anlaşılmaktan korkuyoruz, birine yardımcı olmaya çalışırken hangi kelimeleri seçeceğimizi bilemiyoruz. İşte bu tek kelimelik sözcük olan ‘İletişim’in iki kişi arasındaki ilişkiyi ne kadar etkilediğini konuşmak, küçük ısınma oyunları ile daha iyi iletişim kurma becerisi kazanmak için düzenlenen bu atölye tüm sağlıklı iletişim kurmak isteyenlere açıktır.”

Yürütücü: Uzm. Psikolojik Danışman Emel Bulut

Tarih: 27 ŞUBAT 2018 15.00-16.00

 

Biz Atölyesi:

Güzel bir ormanda yürüyüş yapıyorsunuz. Muhteşem bir ortamdasınız ve temiz havayı soluduğunuzu hissediyorsunuz. Adım atacağınız yere baktınız ki ince uzun kıvrımlı bir obje…

Bu cümleleri okuduğunuzda kiminizin aklına yılan, kiminize dal parçası kiminize ise sarmaşık vs. gelecektir. Kişiler aynı olayı yaşadığı halde neden farklı düşünürler.

Bu yürüyüşü tek başınıza değil de bir grup ile yaptığınızı varsayarsak, grubun tepkisi nasıl olurdu? .grup üyesi iken gösterdiğiniz davranış ile bireysel olarak gösterdiğiniz  davranış aynı olur muydu?

Bu çerçevede, burada yaşamımızda gerçekliğin belirsiz olduğu durumlardaki karanlığa psikoloji ile ışık tutacağız. Karanlıkta ışığı hangi yöne tutarsanız o tarafı aydınlatır. Tabi ki ışığın rengi de önemli…

Yürütücü: Uzm. Klinik Psikolog Neslihan Tekgül

Tarih: 5 MART   2018 15.00-16.00

 

Ben Atölyesi:

Psikolojik Danışma Atölyesinde herkesin sahip olduğu ancak çok az konuşulan bir konu olan ‘BEN’ i çalışmayı planlıyorum.

‘BEN’ in sahip olduklarından yola çıkarak soyuta, oradan somut olan ‘BEN’ e doğru yapılan bir yolculuk… 

Bu yolculukta herkesin bir valizi, valizinde bir ‘BEN’ i  var.

Biletinizi alın, valizinizi hazırlayın. BEN nerde miyim? Yan koltukta…

Yürütücü: Psikolog Nagihan Şen

Tarih: 9 MART  2018 15.00-16.00

 

Psikodrama ile Hareket Farkındalığı:

Bu atölye, katılımcıların, bedensel ve kinestetik farkındalıklarını geliştirmeye, kendi bedensel imkanlarını keşfetmelerini sağlamaya yönelik olarak, günlük temel hareketlerden yola çıkarak, hareketlere kolaylık sağlayan yalın dans adımlarına ilaveten giderek bedensel hareket imkanlarını araştırmaya, bunların aracılığıyla ilerleyen doğaçlamalardan oluşan egzersizlerle, ruh- beden -zihin gibi ayrımları aşan, insanın asli birliğini ortaya çıkartan bütüncül bir kendilik deneyimi yolculuğuna çıkabilmelerini sağlayacak şekilde, insanlar arasındaki ilişkilerin derin anlam ve önemini aydınlatacak, onları güven, birlik ve beraberliğe sevk edecek olan karşılıklı etkileşim halindeki bedensel deneyimlerini keşfetmelerine imkan veren bir çalışma olacaktır.

Yürütücü: Doç. Dr. Ayrin Ersöz

Tarih: 21 MART  2018

Göstermiş olduğunuz yoğun ilgi sebebi ile 15.00-16.00 seansımız dolmuştur; yeni kayıtları aynı gün saat 16.00-17.00'de yapılacak ikinci seansımıza almaktayız.

Katılımcıların, atölyeye hareket etmelerine mani olmayacak bol ve rahat günlük kıyafetler ve ayakkabılarla  ile gelmelerini önemle rica ederiz. 

 

Sanal Ben Vs Gerçek Ben  Atölyesi:

Sanal ben ve gerçekteki ben aynı mı?  Sosyal platformlarda ne kadar kendimiz olabiliyoruz? Emojiler gerçek duygularımızı yansıtıyor mu?

Çok fazla vakit geçirdiğimiz, sosyal medyanın benliğimize olan etkilerini bol bol  konuşup tartışacağız.

Yürütücüler: Büşra Erdoğan ve Gaye Bırni

Tarih: 28 MART  2018 15.00-16.00

 

Haber/Duyuru 21
ŞUB
DİĞER ETKİNLİKLER