102. Yılında Çanakkale Şehitliği'ndeydik

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü kapsamında üniversitemiz öğrencileri, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti. Öğrenci Dekanlığımızın koordinatörlüğünde gerçekleşen ziyaret, Öğrenci Konseyi başkanı ve her fakülteden öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Sabahın ilk ışıklarıyla Eceabat’tan başlayan ziyaret Çanakkale Destanı Tanıtım merkezindeki gösteriyle devam etmiştir. Çanakkale Kara ve Deniz savaşlarının geçtiği tarihi alanların tanıtımı, “Tarihe Sığmayan Destan Çanakkale” kitabının yazarı Çanakkale Kızılay Derneği Başkanı Sayın Mehmet Kaplan’ın eşsiz sunumuyla gerçekleşmiş, Yıldızlı gençlere adeta o günleri tekrar yaşatmış ve Türk’ün bu şanlı tarihi hakkında bilgiler vermiştir. Öğrencilerimiz hem duygu dolu anlar yaşamış hem de atalarının kahramanlıklarıyla gurur duymuşlardır.

Öğrenci Dekanımız Prof. Dr. M. Engin Deniz, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve kahramanlığının sergilendiği yer olan Çanakkale’ye üniversitemiz öğrencileri ile ziyaret etmekten büyük bir onur duyduğunu belirtti. Çanakkale’de, dünyaya “Dur” denildiğini söyleyen Dekanımız,  tarihçiler tarafından Cumhuriyetimizin “Önsözü” olarak nitelendirilen Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı alanlara her yıl öğrencilerimizle ziyaret gerçekleştirerek, gençlerimizde milli bilinci kuvvetlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Prof. Dr. M. Engin Deniz bu ziyaretin gerçekleşmesinde her türlü desteği veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin olmak üzere üniversite yönetimine, öğrenci konseyi başkanına ve Bayrampaşa Belediye’sine sonsuz şükranlarını sunarak, gelecek yıllarda daha geniş katılımlı ziyaretler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Haber/Duyuru 25
MAR
DİĞER ETKİNLİKLER